17 oktober


Beste ouders,

Er is weer luizenalarm! Gelieve het haar van uw kind te controleren en indien nodig te behandelen zodat we snel verlost zijn van de luizenplaag.
Alvast bedankt en fijn weekend!

Meester Wesley

28 september


Beste ouders,


September stond voornamelijk in het teken van herhaling en het stilaan opbouwen van een weekplanning, maar we moeten in oktober een versnelling hoger schakelen.

Om te beginnen gaat tijdens de eerste volle schoolweek van oktober de toetsenweek wiskunde door. Dit kon u reeds op de planning zien. De kinderen bereiden de oefeningen van blok 1 & 2 voor, en kunnen daarbij gebruik maken van de toetswijzer. Deze werd in de klas uitgedeeld. De oefeningen worden vrijblijvend gemaakt en zelfstandig verbeterd. Wanneer er nog vragen zijn, is er in de klas een mogelijkheid om die te stellen. De verbetersleutels komen zo snel mogelijk op de klaswebsite onder de rubriek ‘klasnieuws’.

Verder starten we ook de klastaken ‘lezer van de week’, ‘evangelist’ en ‘nieuwsanker’ op tijdens deze week. In de klas werd uitgelegd wat van de kinderen wordt verwacht en voortaan zal in de agenda ook telkens vermeld staan wie die week verantwoordelijk is voor deze klastaken. Meer uitleg over de klastaken kan u terugvinden in het document ‘draaiboek & klaswerking’ onder de rubriek ‘klasnieuws’ op de klassite.

Bedankt om de resultaten van uw kinderen mee goed op te volgen. De toetsen van vorige week waren algemeen beschouwd stukken beter dan de week ervoor. Top!


Mvg,
Meester Wesley

24 september


Beste ouders,

De klasfoto’s kunnen vanaf vandaag online besteld worden. Het bedrag van €4 komt op de rekening en hoeft dus niet contant betaald te worden aan de klasleerkracht zoals vroeger wel eens het geval was. Bestel op tijd aub, de deadline voor bestellingen is vrijdag 25 september.
De klasfoto’s kan u bekijken via onderstaande, beveiligde link.
https://gaspard-3.weebly.com/klasfoto.html

Mvg
Meester Wesley

21 september


Beste ouders,

Doordat de leerlingen vorig schooljaar een behoorlijk lange tijd thuisonderwijs genoten, had ik een kleine achterstand in de leerstof ingecalculeerd.
Er werd de voorbije weken dus best veel herhaald en dat zullen we ook nog een tijd blijven doen. Toch merk ik bij het verbeteren van de toetsen op, dat er thuis bij velen een werkhouding ontbreekt. Zoals u kan zien worden alle taken en toetsen op vrijdag ingepland, zodat de leerlingen de hele week de tijd krijgen om deze voor te bereiden. Wanneer uw kind niet elke dag minstens een half uurtje thuis voor school bezig is, is er iets goed fout. Tenzij de voorbije toetsen vlekkeloos verlopen zijn. Bekijk hiervoor de toetsenmap en het dicteeschriftje. De bedoeling is dat de plandruk iets vergroot wordt in oktober om later de stap naar het middelbaar zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook verwacht ik dat gemaakte toetsen verbeterd worden, zodat de kinderen leren uit hun fouten.

Mvg
Meester Wesley

15 september


Beste ouders,

Morgen komt de schoolfotograaf langs. Er worden dit schooljaar alleen klasfoto's gemaakt.
Verder krijgen de kinderen vandaag een brief mee met hun persoonlijke inlogcode op Bingel. Deze site is heel handig voor het inoefenen van de leerstof, zeker voor Frans omdat het dezelfde handleiding volgt die we in de klas gebruiken.

Mvg
Meester Wesley