12 november


Beste ouders,


Maandag hoop ik alle kinderen gezond en wel terug te zien op school. Als het goed is, ontving u reeds een mailtje van meester Erwin waarin enkele belangrijke afspraken worden gemaakt waar we ons onder code oranje aan willen houden.
In onze klas zijn we dit schooljaar tot nu toe gelukkig gespaard gebleven van Corona, mede dankzij de vele maatregelen die we troffen om dit te voorkomen: handen wassen, ramen en deuren open, klasbubbels op de speelplaats, …
Ook tijdens de wintermaanden zullen de ramen open blijven, dus laat de kinderen aub een dikke trui meenemen, het is sowieso geen t-shirt weer meer. Bij ziektesymptomen houdt u de kinderen ook beter thuis. Dat is in ieders belang.

Verder willen we u graag vragen vanuit de derde graad om de kinderen een mondmaskertje mee te geven naar de klas. Ze hoeven dit voor alle duidelijkheid niet constant op te zetten, maar wel bij individueel contact met de leerkracht en eventueel bij groepswerk. Zo geven we het virus nog minder kans. Persoonlijk heb ik in de maanden maart-april al corona gehad en zou graag eenzelfde onaangename scenario willen vermijden. Bovendien woon ik samen met iemand die tot de de risicogroep wordt gerekend dus ik stel deze vraag niet zomaar. Ik reken op uw begrip hiervoor en op die manier wordt de continuïteit van het lesgeven ook gegarandeerd, wat in deze tijden al geen evidentie is.

Maandag zal ik een nieuwe weekplanning doorsturen daar de vorige planning door het wegvallen van een tweetal dagen niet meer van toepassing is.


Mvg,
Meester Wesley

26 oktober


Beste ouders,

De laatste week voor de herfstvakantie houden we het relatief rustig qua planning. De klastaken gaan gewoon door, maar er zijn geen toetsen gepland. De kinderen kunnen de toetsen van de afgelopen weken herbekijken en verbeteren zodat ze leren uit hun fouten. Dit is ook een goed moment om verder te werken aan de projectbundel, die na de vakantie moet worden ingediend om te kijken of de leerlingen op de goede weg zijn.
We willen op vrijdag een bescheiden pyjamafeestje organiseren. De kinderen mogen dan hun pyjama of onesie, een gezelschapspelletje en een snack meenemen voor in de namiddag.
Zoals u misschien vernomen hebt in de media is de herfstvakantie met enkele dagen verlengd omwille van corona. We zien elkaar dus terug op donderdag 12 november.

Mvg
Meester Wesley

17 oktober


Beste ouders,

Er is weer luizenalarm! Gelieve het haar van uw kind te controleren en indien nodig te behandelen zodat we snel verlost zijn van de luizenplaag.
Alvast bedankt en fijn weekend!

Meester Wesley

28 september


Beste ouders,


September stond voornamelijk in het teken van herhaling en het stilaan opbouwen van een weekplanning, maar we moeten in oktober een versnelling hoger schakelen.

Om te beginnen gaat tijdens de eerste volle schoolweek van oktober de toetsenweek wiskunde door. Dit kon u reeds op de planning zien. De kinderen bereiden de oefeningen van blok 1 & 2 voor, en kunnen daarbij gebruik maken van de toetswijzer. Deze werd in de klas uitgedeeld. De oefeningen worden vrijblijvend gemaakt en zelfstandig verbeterd. Wanneer er nog vragen zijn, is er in de klas een mogelijkheid om die te stellen. De verbetersleutels komen zo snel mogelijk op de klaswebsite onder de rubriek ‘klasnieuws’.

Verder starten we ook de klastaken ‘lezer van de week’, ‘evangelist’ en ‘nieuwsanker’ op tijdens deze week. In de klas werd uitgelegd wat van de kinderen wordt verwacht en voortaan zal in de agenda ook telkens vermeld staan wie die week verantwoordelijk is voor deze klastaken. Meer uitleg over de klastaken kan u terugvinden in het document ‘draaiboek & klaswerking’ onder de rubriek ‘klasnieuws’ op de klassite.

Bedankt om de resultaten van uw kinderen mee goed op te volgen. De toetsen van vorige week waren algemeen beschouwd stukken beter dan de week ervoor. Top!


Mvg,
Meester Wesley

24 september


Beste ouders,

De klasfoto’s kunnen vanaf vandaag online besteld worden. Het bedrag van €4 komt op de rekening en hoeft dus niet contant betaald te worden aan de klasleerkracht zoals vroeger wel eens het geval was. Bestel op tijd aub, de deadline voor bestellingen is vrijdag 25 september.
De klasfoto’s kan u bekijken via onderstaande, beveiligde link.
https://gaspard-3.weebly.com/klasfoto.html

Mvg
Meester Wesley