11 mei

Beste ouders,

Door de coronacrisis waren we dit schooljaar verplicht om vooral te focussen op het lesgeven en vielen extra buitenactiviteiten in het water. De recente versoepelingen bieden gelukkig wat meer perspectief op dat vlak. We zijn dan ook tevreden dat we alsnog een fijne daguitstap naar Pairi Daiza kunnen aanbieden aan onze leerlingen van de derde graad. Deze uitstap zal doorgaan op donderdag 20 mei, al heel binnenkort dus. In deze brief wil ik graag een aantal belangrijke afspraken meedelen zodat het voor iedereen een hele fijne dag mag worden.

1. We vertrekken op school stipt om 8u. Kom gerust wat vroeger! De schoolpoorten openen reeds om 7u30 en er wordt geen opvang aangerekend aan leerlingen van de derde graad die dag. We vermoeden terug te zijn omstreeks 17u30 tot 18u00. Bedankt alvast om hiermee rekening te houden. We hebben bij eerdere schooluitstappen al meegemaakt dat een leerling te laat was en het is echt vreselijk voor deze kinderen als ze niet van zo’n fijne dag kunnen genieten.

2.
De kinderen mogen zakgeld meenemen in het park. Dit kan dienen om iets te eten te kopen of voor een klein souvenir van deze dag. Overdrijf hierin niet aub. We willen echt vermijden dat sommige kinderen met €30 of meer op zak lopen. Het is ook gewoon mogelijk een lunchpakket van thuis mee te nemen en daar op te eten.

3.
Alle leerlingen nemen een mondmasker mee. Dit is verplicht op de bus en in een bepaald gebied van het park. Voor kinderen van 12 jaar of ouder is het mondmasker overal verplicht. Voor het geval een mondmasker verloren raakt, hebben we enkele reserve mee en ook ter plaatse worden mondmaskers zonder meerprijs aangeboden in het park.

4.
De begeleiders op deze uitstap zijn: juf Monia, meester Wesley en Ilse Dumoulin (logopediste). Ilse is reeds gevaccineerd en de leerlingen kennen haar al sinds het eerste leerjaar. In het park zijn zij het aanspreekpunt bij vragen of problemen. We willen de leerlingen de kans bieden het park vrij maar in vaste groepjes te verkennen. We hebben dit de voorbije schooljaren al eerder zonder problemen gedaan. Bij problemen vervoegen de leerlingen zich echter meteen bij de leerkrachten voor de rest van de dag.

5.
De groepjes worden op voorhand gemaakt in de klas en in elk groepje is minstens 1 leerling aanwezig met een eenvoudig opgeladen GSM toestel, zodat we op elk moment van de dag met elkaar in verbinding staan. Geregeld zullen de begeleiders bellen naar de groepjes en ook omgekeerd krijgen de leerlingen onze contactgegevens om indien nodig te bellen.
6.
Kostprijs van deze uitstap: voor de veiligheid van onze leerlingen kozen we voor apart busvervoer voor beide klassen waardoor de prijs iets hoger ligt dan als we voor 1 bus hadden gekozen. We vinden veiligheid echter primeren op de meerprijs van deze extra bus. In totaal (toegang tot het park en de bussen) komt dit op €41 per leerling.


Bij vragen mag u ons steeds contacteren via mail. We kijken al uit naar een fantastische schoolreis!

Juf Monia, Meester Wesley en Ilse Dumoulin

25 maart


Beste ouders

schakelen, omschakelen, loslaten, omdenken,... we deden de laatste maanden niets anders en zo ook vandaag. 
Lezen jullie even aandachtig mee wat de nieuwe maatregelen allemaal teweeg brengen binnen onze school?
Dit kunnen we met zekerheid zeggen:

LAGERE SCHOOL

- Vanaf maandag 29 maar is er geen les meer voor de leerlingen van de lagere school. Zij hebben een extra week vakantie. Er is dus GEEN afstandsleren!
- Op 19 april hopen we de lessen opnieuw op te starten.
- Er zal noodopvang voorzien zijn voor kinderen van wie beide ouders een essentieel beroep uitoefenen of niet kunnen telewerken. Dit van 8u45 tot 15u30.
- Rapporten: de leerlingen van L3 - L4 - L5 - L6 krijgen morgen, vrijdag 26 maart een puntenlijst mee naar huis. De leerlingen van L1 - L2  ontvangen komend weekend een digitale versie van het rapport.
- De digitale oudercontacten gaan door zoals voorzien.

KLEUTERSCHOOL

- De 3e kleuterklas gaat vanaf deze avond in quarantaine wegens een besmetting in de klas.
- Ik kan nog geen duidelijkheid geven over het feit of de kleuterschool volgende week al dan niet open is. Morgen horen jullie meer, mijn excuses hiervoor.

- De digitale oudercontacten gaan door zoals voorzien. 

Aarzel niet ons te contacteren wanneer jullie een attest hebben dat moet ingevuld worden voor jullie werkgever.

Via onderstaande link kunnen jullie intekenen voor de noodopvang.
https://forms.gle/BuoBJoARXSnqwZZD6

1 februari


Beste ouders,


Zoals u weet zorgt corona nu al bijna een jaar voor stress in alle takken van onze samenleving. Ook het onderwijs wordt niet gespaard. Onze school is voorlopig gelukkig gespaard gebleven van een zware virusuitbraak, en we willen dergelijk scenario in de toekomst ook blijven vermijden.
Zoals u weet zitten er 18 leerlingen in L6 en bevinden wij ons in een klein lokaal, te klein eigenlijk om voldoende afstand te houden. Sinds begin september staan de ramen en deur van onze klas wagenwijd open en wordt de luchtkwaliteit gemonitord met onze CO2-meter. Kinderen die zich niet lekker voelden, bleven uit voorzorg thuis, waarvoor dank. Ideaal is deze situatie echter niet: het is best koud in de klas en het blijft ondanks al onze inspanningen een kleine oppervlakte waarop we ons met velen tegelijk bevinden.

Vandaar dat we komende oplossing hebben gevonden om een veilige leeromgeving te kunnen blijven garanderen…
Vanaf aanstaande maandag 1 februari gaan we de lessen van het zesde leerjaar op een andere locatie organiseren. De lessen zullen doorgaan van 9u ’s ochtends tot 15u20 in de namiddag. We hebben een enorm lokaal ter beschikking gekregen in Loods 25 aan de Vissersdijk 1 in Gent.
Deze locatie ligt aan de Blaarmeersen, dus gelukkig niet zo ver van de school. Morgen gaan we er eens te voet naartoe met de klas om de kinderen de locatie te laten zien en om alvast wat spulletjes klaar te leggen.

Waarom om 9u starten en niet om 8u40 zoals normaal? Wij willen ouders met grote gezinnen de kans geven om de kinderen gespreid af te zetten op school. Om die reden mogen kinderen die een broer of zus moeten meenemen naar huis ook iets vroeger vertrekken indien nodig. Ik zorg dat ik elke ochtend om 8u30 paraat ben (nadat ik de gewone schoolpoort eerder die ochtend open).

De kinderen moeten op deze nieuwe locatie geen mondmasker aan zoals sommige scholen nu al ingevoerd hebben in de derde graad, maar wie dat wel wil, mag natuurlijk. Ikzelf heb mijn mondmasker ten alle tijde aan en hou ook telkens een veilige afstand.

Met de turnleerkracht en alle ondersteuners wordt besproken hoe we hen verder kunnen inschakelen opdat alles verder zo normaal mogelijk zou blijven verlopen.

Mocht u verder nog vragen hebben, mag u me altijd een mailtje sturen. Als uw kind veel langer dient na te blijven, gelieve me dan ook te contacteren hiervoor, dan zoek ik naar een oplossing.


Mvg
Meester Wesley

30 november


Beste ouders,


Dit aparte jaar 2020 hadden we traditiegetrouw graag afgesloten met een kerstmusical zoals dat elk schooljaar tot nu toe het geval was.
Al bij de start van het schooljaar bleek dat een kerstfeest in een grote zaal met alle ouders erbij een onhaalbare kaart zou zijn.
Vandaar dat de kinderen en ikzelf onze hoop stelden op een kerstfilm die we online konden verspreiden zodat we toch een beetje de kerstsfeer in de huiskamers konden brengen. Door de strengere maatregelen mogen we echter de klaslokalen niet zomaar verlaten om bijvoorbeeld een scène op locatie te filmen en zelfs binnen de school is verplaatsen niet evident als we de klasbubbels willen respecteren.

Daarom hebben we samen besproken om uitzonderlijk dit jaar geen kerstmusical te organiseren maar willen we een musical opvoeren op het einde van het schooljaar. We hopen dat de algemene toestand dan een stuk verbeterd is (er is toch al hoopvol nieuws wat vaccins betreft), maar belangrijker is dat we het toneel ook in open lucht kunnen opvoeren. We zouden dit koppelen aan de proclamatie van onze leerlingen zodat het een onvergetelijke dag wordt voor allen.

Toch willen we kerst niet zomaar laten passeren. We zullen uitgebreid stilstaan bij de betekenis van Kerst voor Christenen en willen het ook samen vieren op vrijdag 18 december. De leerlingen en ikzelf vonden het een leuk idee om elkaar te verrassen met een klein geschenkje die dag. Elk kind kreeg een medeleerling toegewezen waarvoor ze een cadeautje moeten maken. Creativiteit wordt het meest gewaardeerd. Alleen als het echt niet anders kan, mag een aankoop overwogen worden van maximaal €5. Dit om al te grote prijsverschillen tussen de geschenkjes te vermijden.


Mvg
Meester Wesley


27 november


Beste ouders,


Normaal gezien hebt u gisteren allemaal een mailtje ontvangen van meester Erwin omtrent de oudercontacten. De individuele oudermomenten voor onze klas gaan door aanstaande woensdag 2 december van 13u30 tot 18u00. Op het moment dat u aangeeft zal ik u telefonisch contacteren om meer uitleg te geven over uw zoon/dochter. Kan u niet op woensdag 2 december? Geen probleem, ik kan u ook op een ander moment contacteren als u dat verkiest. Gewoon dit mailtje beantwoorden en we spreken samen een ander moment af.

Volgende week starten we opnieuw enkele toetsen voor wiskunde op. Net zoals vorige keer werden enkele toetsenwijzers uitgedeeld om deze in te oefenen. De verbetersleutel staat op de website zodat de kinderen zelf kunnen opsporen wat ze al beheersen en waar nog werk aan is.


Mvg
Meester Wesley