Verslag Otto


Deze week en de komende twee maanden gaan we les krijgen in de feestzaal van de roeiclub GRS (aan Loods 25). Dat vinden de meeste kinderen wel leuk (waaronder ik.) Nu we geen klasreis naar Amougie hebben door corona moeten we deze locatie een beetje zien als alternatief voor Amougie. We gingen deze week vaak naar de speeltuin in de Blaarmeersen als speeltijd. Dat was echt super leuk! We kunnen ook zelf onze tijd beter invullen. We kregen ook nog twee turnlessen ter plaatse van meester Steyn. Vrijdag deden we een talentenjacht waarin groepjes iets mochten voorbereiden om dan aan de klas te tonen. Daarna mochten we nog liedjes beluisteren en dansen als je dat wou.
Kortom, het werd een topweek!

Otto

Verslag InèsIk vond dat deze week heel goed ging. Nu we het eerste semester al achter de rug hebben beseffen we pas hoe snel het eigenlijk gaat. Deze week las meester ook het laatste hoofdstuk van “Koning van Katoren”, een boek waar we in het begin van het jaar in begonnen waren. We keken ook naar de film die op het boek gebaseerd is. De film viel wel iets minder in de smaak, maar was nog steeds leuk om aar te kijken. De rest van de week verliep vrij normaal. Het was wel onze laatste week in het echte schoolgebouw, nu ja, toch voor een tijdje. De meesten waren heel blij met het nieuws, en ik persoonlijk ook. Want nu de deur en de ramen moeten openstaan is het in de klas verbazingwekkend genoeg toch wel zeer koud. En als we naar een groter gebouw, met meer verwarming gaan, is dat probleem ook al verholpen. Corona werkt ons in de klas goed tegen, maar we mogen al heel blij zijn dat we tenminste nog naar school mogen gaan. Onze klas vecht wel terug!

Groetjes, Inès

Verslag Thysa


Maandag hebben we onze eerste toets gehad van de toetsenweek wiskunde. Die toets was voor getallenkennis van blok 5 & 6.
Dinsdag was het de beurt aan de bewerkingen en op woensdag hadden we meten rekenen toets van dezelfde blokken.
Jammer genoeg was meester Steyn ziek dus er was geen turnen op dinsdag.
Er was deze week ook grote discussie: de voetballers waren aan het spelen op de schors. Ik was daar ook bij. De rest was tussen twee vuren aan het spelen. Toen de bel ging moesten de twee groepen op één kleiner veld en daar kwam natuurlijk ruzie van. Gelukkig is het nu opgelost.
Donderdag hadden we een toets meetkunde.
Vrijdag hadden we twee toetsen: voor wiskunde probleemoplossend denken en Frans Unité 27.
We mochten kiezen wat we deden voor muzische en we kozen ervoor bekende gebouwen te maken uit klei. Ook hadden we in de ochtend nog een keertje turnen, dat was super!

Geschreven door Thysa

Verslag Noor


Maandag: als eerst deden we praatronde, dus gewoon over je weekend praten en voor de rest was het een normale dag.

Dinsdag: hadden we turnen we moesten per twee werken.

Woensdag: hadden we wiskunde, Frans,en Nederlands we mochten zelf de volgorde kiezen: het was een leuke dag.

Donderdag: starten we de les over het middelbaar, het was een heel interessant.

Vrijdag: tijdens muzische mochten we aan de projecten werken en daarna hadden we een gezamenlijke les met het 5de leerjaar.


Verslag geschreven door Noor

Verslag Parham


Maandag:
was een normale schooldag, wij hebben niet echt veel speciaal gedaan.

Dinsdag:
was leuker want we hadden turnen en zwemmen.

Woensdag:
was er ook niet zoveel.

Donderdag:
hadden we een W.O toets van "nieuwste tijden", het was echt makkelijk. 

En vrijdag:
De leukste schooldag want daarna is het weekend. We hadden een Frans toets van Unité 26 en een Dictee van kijker 3. En onze muzische les was ook nog leuk . En dat was het ja :)


Verslag geschreven door Parham